måndag 30 mars 2009

En lyckad helg...

med födelsedagsfirande då Emma blev 3 år!!! Inget märkvärdigt bara släkten som kom och grattade. På kvällen var vi hem till ett par bekanta på middag, mmmm vilken god mat. Jag åt för mycket :-( Emma lyckades återigen ramla och slå sig, när vi var borta. Hon ramlade tydligen ner från sängen och troligtvis landa med öra på en legobit så hon fick ett långt jack bakom örat. Alltså hon är en riktig klätterapa, och jag tycker att hon ska få klättra och hoppa lite, jag var själv ett sånt barn. Men det har varit lite mycket nu på slutet tycker jag med olyckor som följd :-(

I söndags gjorde jag iordning lite på Emmas rum, tog upp spisen målade en hylle som jag varit och köpt och satt fast den bredvid spisen så det blev som lite arbetsyta. Sen ställde jag upp hennes lilla bord med 2 stolar så vi kunde fika där. Hon blev såååå glad. Det är så härligt när man får den här uppskattningen :-) Det har inte varit så fint eller särskilt mysigt på Emmas rum. Vi flyttade ju hit till huset 1 månad innan Emma föddes, sen gjorde vi iordning vårat sovrum sen hennes och sen blev det renovering av kök och vardagsrum, sen blev jag gravid med Agnes. Så det har inte riktigt blivit av att jag gjort nå´t åt rummet. Men så sist när jag jobbade natt hade jag tid att fundera ut hur jag skulle göra och nu är det bara att färdigställa det :-)
Får se om det kommer lite bilder i framtiden på resultatet.

Sen har vi ju ett annat STORT projekt på gång och som vi fixar med. Det ser än så länge ut som att vi kommer att hålla tidsplanen. Och vi får verkligen inte gå över tiden den här gången. Det gjorde det ju när vi renoverade köket. Nåja det ska nog lösa sig hur som helst. *hihi*

Det har varit en skön ledig helg och idag startade en ny härlig arbetsvecka, som avslutas med 3!!! härliga nätter till helgen. Huuu de är jobbiga.

Ha en skön vecka mina kära bloggvänner
Kram Linda

fredag 27 mars 2009

Så lite tid...

ja just nu räcker inte tiden till. återigen drar jag upp det här att man ska behöva jobba så mycket. Och när man dessutom jobbar nätter så går ju dagarna åt till att sova *grrr* Jag önskar verkligen ibland att jag kunde dra hem storvinsten på lotto nå´n gång. Men det lär ju aldrig hända, eftersom jag aldrig spelar!!!
Nåja, det är bara att gilla läget och spinna på. Imorgon fyller Emma 3 år! jaha, vart tog de åren vägen! Jösses vad tiden går. Det blir inget kalas, bara de närmaste släktingarna kommer förbi. Jag och Magnus har precis pyntat med lite ballonger och tanken är att vi ska väcka emma med sång och paket imorgon bitti. Får se hur det går, nu när Agnes är inne i en period och vaknar sisådär 5!!! Det är okristligt tidigt för oss övriga i familjen men det tar hon ingen hänsyn till ;-)
Mycket har hänt den senaste 1 1/2 veckan.
Agnes går...
Här skulle det egentligen ha setat en bild men, vi har uppdaterat min dator och allt är inte som det ska *whoops*
Emma har helt slutat med blöja på dagarna *yheaaaaaa* åhhhh,, vad jag längtat efter detta. Jag har faktiskt trökat (sorry, säkert borlängemål) med henne om att hon ska gå på potta eller toa. Men hon har varit helt ointresserad i det. Men sen en dag så bara kom det, hon skulle inte ha blöja mer. Sen fick jag höra att hennes bästis på dagis slutat! Så redan innan 3 år faller man för grupptrycket *tihi*.
Här skulle det också kunna sitta en fin bild...
I tisdags när Emma kom hem från dagis var hon i sitt ässe, de skulle nämnligen ha gympa sen på onsdagen. Så jag och Magnus står i köket och pratar, Emma är i vardagsrummet och stökar, och skriker kom och titta jag ska ha gympa... boooom, krasch....det där lät inte bra. Så vi kutar in Magnus först hittar henne på rygg och tror att hon ramlat och slagit i bakhuvudet och lyfter upp henne, tröstar. Så ser jag...blod i hela ansiktet! Fan, ta med henne in på toa vi måste tvätta. Första tanken för mmig är att det är näsan, för hon blöder näsblod titt som tätt. Magnus sätter sig med Emma och börjar torka av. Jag kollar till Agnes som är gnällig. magnus ropar... vi måste åka in! Jaha, jag går tillbaka och kikar, ser ett litet sår på näsroten....pang...Agnes gråter...slagit i näsan...bara lite blod inget märkvärdigt. Ringer sjukvården som råder oss att åka in akut...(ett tilllägg bara. när allt detta hänt har jag varit vaken i ca 40 min, efter att ha jobbat natt. Så jag känner mig smått bakfull. Ja, det är så jag känner mig när jag jobbat natt). När vi kommer fram till receptionen på sjukhuset så står det en lapp där att vid akuta ärenden ring på klockan...det fanns ingen klocka för allt är nybyggt/renoverat och ingen personal i receptionen! Vad fan! Så kommer det en liten dam och det blir våran tur. Första frågan: Bor ni i närheten? Vi bor i Romme! Jaha men då tillhör ni ju...JAG RINGDE OCH DET VAR BARA ATT ÅKA SA HON. Jaha, ja då har ni fått en tid? NEJ DET BEHÖVS INTE VID AKUTA ÄRENDEN! Ok, då kan ni sitta ner i väntrummet! Snacka om bemötande!
Vi kom in fort i alla fall och fick träffa doktorn som limmade ihop Emma. När vi först satt i väntrummet så såg jag Emmas sår på nära håll. Och i det såret kunde man sticka in nå´t. Fy vilket hål! Men det gick bra bara lite lim och plåster så fick vi åka hem igen. På vägen hem stannade vi vid kiosken och hon fick en stor glass...För det hade doktorn lovat *hihi*
Hur det hela gått till är lite osäkert men vi tror att hon stått på soffbordet och ramlat ner och slagit sig på ett cd-ställ som låg på golvet.
Här skulle ni fått se en bild på omplåstringen.

I höstas köpte jag ju en gammal säng till Emma som jag skulle måla och göra iordning. Igår! kom jag till skott och målade den. grunda och täckmåla 2 ggr på en dag. Hade jag vetat att det gått så fort hade jag förmodligen gjort det för länge sen. Men motivationen har helt enkelt inte funnits där. Men nu sover hon gott i nya sängen :-)
Och här skulle ni fått se hur den ser ut.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg, jag ska njuta av min lediga.
många kramar
Linda

tisdag 17 mars 2009

Några dagar ledigt...

och lite till. Och jag är såååå tacksam att jag har haft vädergudarna på min sida nu när jag varit ledig. Tack!
Härliga dagar med sol eller bara allmänt skönt väder. I lördags var vi till Romme Alpin och åkte pulka med barnen. Emma var ju måttligt road av det äventyret, ville mest stå nere och äta godis. Ibland är hon lite svårflirtad att få med, synd om granntjejen som också var med. Nåja, vill inte Emma ha kul så har vi våran lilla äventyrare Agnes som är en hejare på pulka och bob, jösses vad hon skrattar när vi åker. Det värmer mitt hjärta så snön smälter efter oss i backen *fniss* Åhh, hon är så härlig.
I söndags hade granntjejen slalomtävling så då var vi där och kikade. och vilken dag det blev. Rätt som det var sprack himlen upp och solen kom med ett alldeles underbart väder :-D Tävlingen gick en bit upp i backen så vi fick lov att gå en bit och Emma gick själv hela vägen dit. Det var motigt i början coh tungt för henne. Men när jag mutade med att vi skulle köpa dricka och korv när vi kom upp så gick det ju bra *hihi* Ibland funkar det. Sen när vi kom hem skottade Magnus av altan och så bjöd vi hit farmor och farfar på fika ute i solen, *mmmm*
Idag har Emma varit till tandläkaren och fått sina tänder räknade, och det såg bra ut alla var där. Tyvärr använder hon ju napp forfartarande,men sen jul har vi trappat ner och hon använder bara nappen när hon ska gå och lägga sig. Så nu har jag gett henne 1 vecka till med nappen sen är de borta. Vi har pratat om det tidigare att vi skulle ta bort dem, men man ska ju ha lite ork att ta den konflikten också.
För några dagar sen sådde Emma & Magnus lite vitlök...
Och nu ser det ut så här. Emma tycker det är jättekul att se när det händer nå´t i krukan.
Idag hade jag lite kul på min dotter Agnes bekostnad...


...en morot på näsan! Nåja, hon skratta hjärtligt själv, så så hemsk var jag inte.

Och så våran Emma, som äääälskar att få klä sig i mammas gamla kläder och skor *haha*

Kram på er
Linda

söndag 8 mars 2009

Det känns mycket nu...

visst tycker jag det är skönt att ha börjat jobba igen, men det känns som att jag inte gör annat än jobbar just nu. Ska man aldrig vara nöjd?!

Min mamma brukar säga till mig att när jag började på mitt nuvarande jobb, så jobbade jag hela tiden jag brukade i princip sitta och titta på telefonen att de skulle ringa och de gjorde de nästan alltid. Efter ett tag blev det ju lite enformigt och tråkigt. Vart tog mitt liv vägen? Och jag frågade mamma; är det så här att leva? Ska man bara jobba och sova?

Och det är lite av den känslan jag känner idag. Ska jag bara jobba och sova, sova för att orka jobba! Äta när jag hinner. När ska jag umgås med min familj? Visst hade det varit skönt om vi hade haft 6 timmars arbetsdag? Hur blir det den dagen när både jag och Magnus jobbar heltid? Varför skaffar man barn för att låta någon annan ta hand om dem? (dagis, dagmamma mm mm) Jag tycker det känns så fel att den största tiden av dygnet så är det någon annan som tar hand om mina barn! Visst är det tokigt?

Nog om negativiterer och fördjupningar!

Här hemma är det i full färd att planera för ett stort projekt. Det kommer att visas i framtiden. Projekt har ju en förmåga att dra ut på tiden, vi får se.

En annan som och också jobbar på här hemma är så klart min kära Magnus som nu är hemma och är pappaledig. Det går än så länge bra. Jag vet inte om jag nämnt att han skulle sluta snusa...Igen...jag har talat om för honom att börja igen, efter 2 dagars uppehåll eller så. Så bra gick det. Usch vill inte gå igenom det igen. Senast (förra året) han försökte sluta så var han ju sjuk hela tiden. Kändes som en influensa spökade i kroppen hela tiden. Nej, han får nog snusa hela livet!

Många arbetsmyror har vi här. Kolla vad Agnes kan...

Hon har dessutom igår tagit sina 2 första steg alldeles själv :-D hjärtat håller på att bli stor :-)
Önskar er en skön vecka
Kramisar Linda