onsdag 29 april 2009

Vilket pyssel...

det blir så fort det blir vår. Man får verkligen en känsla av att allt måste ske på en gång och helst ska allt vara klart igår. En ekvation som dock är omöjlig. Man hör av många runt ikring att det är så jobbigt, det ska krattas och rensas och fyllas på med jord och gödslas och så vidare med allt trädgårdsbestyr. Själv tycker jag det är underbart, Våren är den enda tiden på året som man verkligen ser vad fint det blir efter vintern. Man städar och det blir fint, sen när sommaren kommer ska man hålla efter allt bara. Nä, jag tycker bäst om våren då blir det fint.

Tomten har varit här med Emmas studsmatta :-) Tänk vad duktig hon är, jag trodde ju att det skulle bli liv om nätterna och efterfrågan på napparna...men inte ett ljud! Jag fattar inte, hon var verkligen så på det klara med att själv sluta. Jag är fortfaranade en mycket stolt mamma över detta. Sen att det är mest jag som studsar på mattan är ju en annan sak *hihi*
Emma har också varit utan blöjan ett tag nu. Hon har den fortfarande på natten men hon har sagt att hon vill sova utan snart...

Vi har köpt ett äppelträd!
Sen vi flyttade hit har vi velat fram och tillbaka om vi ska ha nå´n typ av träd på gården, vi har en ganska oombonad trädgård, vilket är bra på ett vis, så vi vill ju göra den lite mysig. Det blev en "rödluvan" det ser jättefint ut med många grenar på, så jag hoppas det ska trivas hos oss.

Det här andra projektet vi håller på med, är liiite segdraget och man tappar lusten ibland, men nu har jag fått nya tag och håller ångan uppe. Men det är kanske meningen att det ska vara så , så man får lite perspektiv och kan "dilla" lite med sig själv emellanåt. Bilder kommer så småningom *hihi*

Nu är jag ledig några dagar och ska njuta av ett vackert väder (hoppas jag)
Jag önskar er alla en härlig valborg och skön helg
Kram på er
Linda

måndag 13 april 2009

Vårkänslor...Vilka härliga vårdagar vi har haft. Även om jag jobbat så har jag hunnit med solen lite grann i alla fall. I fredags blev min lilla tjej 1 år! Oj oj oj, vilken stor tjej. Det är nå´t alldeles speciellt med 1 årsdagen :-) Tyvärr hade jag åkt till jobbet innan övriga familjen behagat gå upp så jag fick sjunga när jag kom hem. Jag hade hittat en sån fiffig bok till henne. Den var ca 30 gånger 20 cm, och i den så låg det en massa småböcker, med olika teman, färger, former, djur, kläder mm mm. Jättemysig och den gillade hon. Det var annars ett lungt firande, vi firade på lördagen när vi skulle hem till farmor på påskmiddag. Magnus syster med familj var uppe från Stockholm så det var fullt hus 17 stycken! var vi.

Just ja, i fredags på förmiddagen när jag var på jobbet så sa Emma till Magnus; Jag ska sluta med nappen. M; när då? E; (hon visar två fingrar) M; om två dagar, på söndag? E; Ja, det blir bra det. M; Ok, va bra.

Mmm, det här blev ju en spännande följetång, skulle det nu gå bra med det utlovade? Igår söndag så kom eldprovet på kvällen när vi skulle samla ihop napparna. Som för övrigt skulle slås in i ett paket och läggas ut i bastuhuset till tomten. För tomten brukar gå in på toaletten där och kissa. (Hon såg ju det på julafton *whoops*) Allt flöt på bra och hon hjälpte till att leta reda på alla napparna som vi la i paketet och gick ut med till bastun. Sen gick Magnus upp och la henne, inga problem och hon sov gott hela natten. Va´vad säger man? Jag är riktigt imponerad av henne. Vi har även lovat henne att tomten kommer senare med en stor studsmatta till henne, han kunde inte just nu, för han var sjuk. Sanningen är ju den att vi behöver göra lite plats för åbäket *fniss* Det ska bli kul, för hon älskar verkligen dessa studsmattor, hon fick gå över till granntjejen när vi var hos farmor och hoppa på hennes studsmatta. I morse gick hon ut till bastuhuset och såg att "nissen" varit där och hämtat napparna och lämnat ett litet brev.

Appropå att våren är här så är det en ny värld som öppnat sig för Agnes när vi kan vara ute på ett annat sätt och hon själv kan gå, det är med stor nyfikenhet hon upptäcker allt. Gärna stoppa stenar i munnen *grrr* och så blir hon skitsur när man ska ta ur dem. Hon har ett temprament denna lilla damen som gör att man är liiiite nervös över vad som ska komma senare i livet. Hon är ju lite rödlätt, så det kanske är som man säger om rödhåriga, att de är eldiga och har temprament.

Ha en skön vecka alla ni underbara bloggvänner. Kram Linda