fredag 5 februari 2010

Den här veckan...

har jag fått mycket gjort. Barna har varit tillfreds med varann och lekt och roat sig själva, så då får man passa på :-)
Jag har rensat ut våran garderob/bibliotek/vart-ska-vi göra-av-allt-förråd. Ja ni hör ju själva att det finns mycket att ta tag i, i våran klädgarderob!
Det började egentligen för drygt 6 månader sen när jag bad min man att rensa bland sina kläder. Och när han nu fortfarande inte gjort det och sista-rens-dagen-datumet har gått ut så blev allt mitt. Så jag har slängt och skänkt till bättre behövande. 4 påsar med kläder blev det, känns bra. 5 stora papperspåsar med böcker skänktes till en secondhand butik + en massa annat som jag aldrig kommer sakna. Ahhh, vilken jättesten som lättat från hjärtat. Ordning och reda ska det vara.Även ett linneskåp efter min mormor har fått en annan kulör, åtminstone grundfärg än så länge.
Trappen upp till övervåningen har grundmålats, varannat trappsteg har fått grundfärg. Ser ju lite knasigt ut för tillfället *hahaha*
Tanken var att jag skulle måla klart i torsdags, men Emma fick vattkoppor i onsdags :-( liten prick-gumma. Hoppas att Agnes får det nu också så vi är av med denna sjuka.

Ungefär en halvmeter snö har vi här och jag tycker det är sååå mysigt. Tyvärr har det ju varit väldigt kallt också, så vi har inte kunnat utnyttjat snön till fullo. Några pulka och sparksvängar har det ändå blivit. Idag ligger tempen på -3 så det känns ju väldigt behagligt.


Appropå det här med snön så ställer det ju till det en del. Bland annat så kände min man att han var tvungen att skotta av lite snö från "förråds"taket (där vi har all ved och utomhusattiraljer) det är ett plasttak. Min första tanke var just att det aldrig skulle gå vägen och han kommer på nå´t vis att rasa ner. Så jag stod i fönstret och kikade lite, men han kom aldrig ut så jag tänkte han gör det kanske senare då. Så jag fortsatte med mitt röj i garderoben. Efter en stund hörde jag nå´n som ropade på mig nerifrån hallen, så jag gick ner. Där står han...Du, jag ramla igenom taket. Men gud hur gick det!...Det gick bra jag landade på grillen så den är lite demolerad...Men strunta i den hur gick det med dig?...Bra det blev inte så långt fall, huvudet stack upp ovanför taket...(tänk er den synen *fniss*) nåja det gick ju bra hur som helst. Kommentaren som följer var ju desto mindre lustig. Så säger han: Jag tänkte bara att jag skulle tala om i fall du stod i fönstret och tittade och undrade hur det gick. MEN HALLÅ, om jag såg att han ramlade igenom taket så tror han uppenbarligen att jag bara skulle vända om och fortsätta med mitt och inte springa ut och se hur det gick!
Det säger ganska mycket om vad han tror om mig *grrrr* ;-)
Nu är det bara en dryg månad kvar tills Emma fyller 4 år! Jösses!
Vi har bestämt att i år ska vi ha ett riktigt kalas med vänner som hon vill bjuda in, det ska bli så kul. Eftersom vi inte haft nå´t kalas tidigare så tar jag gärna emot lite tips. Det här blir ju inget storslaget och märkvärdigt kalas så. Men lite små tips är alltid välkomna.

Ha en skön helg och ta hand om er
Många kramar Linda

2 kommentarer:

Ingela la la sa...

Det hade ju kunnat gå riktigt illa det där! Kul att han ska öppna eget, hoppas att det går bra!

Elin har varit på ett prinsesskalas och nu sist var det visst discokalas.. men när vi hade kalas hemma var det fika lite lekar, typ dansa till musiken och när den stannar ska vara still ;) Sen fiskdamm förstås, den är viktig :)


Hoppas att det går bra! Vad stora våra töser börjar bli..

Kram

Maartha sa...

Hejhej

Tror vi får tacka nej till kalas inbjudan i morron ändå. Vi har själva kalasat här i dagarna 2 med massor av folk och väldigt sockerstinna barn. :) I dag stupade dom i säng helt utslagna. Så en vilo dag innan jobb och dagis veckan startar igen behövs för oss. Hoppas vi kan ta en lek date nån annan dag istället!

Kram Marit