måndag 8 september 2008

Ett eget hus!

I slutet på -05 skrev vi på vårat huskontrakt, vi skulle få flytta in i februari. Åhh, vad det kändes bra! Med tanke på att vi skulle få vårat första barn i början på april -06. Vi var alldeles lyriska och tiden gick sååå sakta fram till flytten. Det som också kändes så bra, var att vi inte skulle behöva renovera huset nå´t, på länge. Det var ju så fint tyckte vi då! Trätak och trägolv i hela huset, bröstpanel i köket, 2 väggar i vardagsrummet var klädda i nå´t timmer. Det upplevdes ju som väldigt varmt och ombonat.
När våran första dotter var knappt 6 mån. så hade planerna på att renovera kök och vardagsrum tagit fart. Fy satan vad vi var trötta på denna "fjällstuga". Dåligt med arbetsyta i köket var det också. Fast det var ett stort kök så
var det väldigt dåligt planerat.




















Hemsk portal i vardagsrummet var det också! Usch usch, hur kunde vi gilla detta? Med tanke på vad vi kom ifrån kanske?!
(det här är bilder tagna från förra ägaren).
Som sagt vi började planera för fullt, och ideérna fullkomligt flödade. Vi hade ju stora ytor att "trolla" med. Efter mycket bollande fram och tillbaka och om vi skulle anlita en arkitekt för att få ytterligare förslag så hade vi faktiskt bestämt oss för en egen planlösning. Vi kände att på det här viset skulle vi få ut maximalt. Det kändes jättebra.
Skulle det bli det...?
Och vad innebär en renovering på egen hand egentligen...?

1 kommentar:

Dalatorpet sa...

Perfekt!!! :-) Jag blir nyfiken på att få följa fortsättningen :-)